Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

[DOWNLOAD] "Bulevardi - ja muita kirjoituksia" by Sirke Happonen & Tove Jansson " Book PDF Kindle ePub Free

Bulevardi - ja muita kirjoituksia

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Bulevardi - ja muita kirjoituksia
  • Author : Sirke Happonen & Tove Jansson
  • Release Date : January 14, 2017
  • Genre: Nonfiction,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 22715 KB

Description

Tove Janssonin tuntematonta tuotantoa

Uusi kokoelma syventÀÀ kuvaa monipuolisesta taiteilijasta ja avaa nÀkymÀn menneeseen Eurooppaan.

Osa Tove Janssonin teksteistÀ ei koskaan pÀÀtynyt kirjoiksi. HÀn julkaisi ensimmÀiset novellinsa 1930-luvulla lehdissÀ, joita hÀn samaan aikaan kuvitti. Moni varhaisnovelli sijoittuu Euroopan kaupunkeihin; ne kertovat rakastavaisista ja nuorten taiteilijoiden kommelluksista Pariisissa, syrjÀytyneen naisen Veronasta tai yksinÀisestÀ miehestÀ Dresdenin rautatieasemalla. HilpeÀssÀ helsinkilÀiskertomuksessa kamppaillaan vuokrahuoneesta ja siitÀ, kuka hakijoista on hiljaisin.Kokoelma sisÀltÀÀ myös jo kokeneen ja muumeista kuuluisaksi tulleen taiteilijan pohdiskelevia esseitÀ, jotka nekin ovat jÀÀneet huomaamattomiin osin julkaisumuotonsa, osin tekijÀnsÀ korkean itsekritiikin tÀhden. 1960- ja 1970-luvun kirjoituksissaan Jansson pohtii muun muassa lastenkirjailijan tarkoitusperiÀ sekÀ paikkaa, jossa ihmisen on hyvÀ olla. Miten saari muuttaa asukkiaan? EntÀ millaisia taloja ei pidÀ rakentaa?Useimmat lehtitekstinsÀ Jansson myös kuvitti. Kokoelma sisÀltÀÀ nÀmÀ alkuperÀiskuvat ja muuta harvinaista kuva-aineistoa. Teoksen aloittaa esikoisnovelli Bulevardi (1934), joka sijoittuu Pariisiin, kaupunkiin, joka oli Janssonille rakas. Samaan kaupunkiin kokoelma myös pÀÀttyy. ViimeisessÀ tekstissÀ puhuu umpikujaan tullut kirjailija, joka ei enÀÀ keksi, mistÀ kirjoittaa. Janssonin kirjoituksia taustoittavat jÀlkisanat, joissa Sirke Happonen kertoo tekstien yhteydestÀ julkaisuaikaansa sekÀ Janssonin muuhun tuotantoon ja elÀmÀÀn.

Kirjailija, taidemaalari, piirtÀjÀ ja muumihahmojen luoja Tove Janssonin (1914-2001) julkinen ura alkoi piirroksilla mm. pilalehti Garmissa 1920-luvun lopulla. KansainvÀlisesti tunnetuksi hÀn tuli muumitarinoillaan, joiden mielikuvituksellisen ja humoristisen henkilögallerian pÀÀhahmo on hyvÀntahtoinen Muumipeikko. Janssonin teoksia on kÀÀnnetty yli 40 kielelle ja niistÀ on tehty lukuisia teatteri-, ooppera-, filmi- sekÀ tv- ja radiosovituksia.

Sirke Happonen (FT, dos.) on laajasti Tove Janssonin tuotantoon perehtynyt tutkija ja tietokirjailija. VÀitöskirjassaan Vilijonkka ikkunassa (2007) hÀn kÀsitteli Janssonin muumikuvitusten ja -tekstien suhdetta, minkÀ lisÀksi hÀn on kirjoittanut muumitarinoiden ja -sarjakuvien henkilöhahmoja esittelevÀn teoksen Muumiopas (2012). Happonen on lisÀksi julkaissut Janssonin tuotantoa ja kuvakirjataidetta kÀsitteleviÀ artikkeleita niin Suomessa kuin ulkomailla sekÀ suomentanut Janssonin esikoiskirjan Seikkailu merenpohjassa (2014).


Free PDF Books "Bulevardi - ja muita kirjoituksia" Online ePub Kindle