Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

(DOWNLOAD) "Bullerbysyndromet" by Lars Berge * eBook PDF Kindle ePub Free

Bullerbysyndromet

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Bullerbysyndromet
  • Author : Lars Berge
  • Release Date : January 10, 2015
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 2262 KB

Description

Under 1900-talet förvandlades ett frostbitet, svÀltdrabbat och avfolkat kungarike i nÀrheten av polcirkeln till en vÀlfÀrdsstat med den högsta levnadsstandarden i vÀrlden. Svensk ingenjörskonst, svensk vÀlfÀrd och svenska blondiner gjorde omvÀrlden blÄgul av avund. Vissa skrÀmdes kanske av statsapparatens inflytande över medborgarnas liv och de höga skatterna, men betydligt fler sÄg Sverige som en mönsterstat.
Det fanns till och med de, frÀmst tysktalande, som höjde vÄrt land till sÄdana orimliga höjder att deras fascination fick ett syndrom uppkallat efter sig: Bullerbysyndromet. Syndromets frÀmsta kÀnnetecken Àr en överdrivet positiv syn pÄ vÄr natur och vÄrt samhÀllsbygge.
I Bullerbysyndromet reser journalisten Lars Berge kors och tvÀrs genom vÄrt avlÄnga land för att ta reda pÄ vad som egentligen hÀnde med den Bullerby som en gÄng sÄg sig som vÀrldsledande inom praktiskt taget allt. Var den kanske bara en dröm? Eller fanns den pÄ riktigt? Vi möter Sveriges mest beundrade person, gÀnget bakom Sveriges nya logotyp och vi möter mannen som Àr övertygad om att den mest omskakande hÀndelsen i landets historia har mörklagts av utlÀndsk sÀkerhetstjÀnst.
Lars Berge Àr född 1974 och uppvuxen i UmeÄ. Han Àr journalist, filmare och författare. Han ligger bakom flera uppmÀrksammade dokumentÀrfilmer och Àr en i kollektivet bakom radioprogrammet Mammas nya kille. Hans roman Kontorsninja (2013) har hyllats av kritiker och översatts till flera sprÄk.


Free PDF Download "Bullerbysyndromet" Online ePub Kindle